search

Guvernul a eliminat doua conditionalitati din programul IMM Invest. Iata ce s-a modificat pentru firme!

Termenul pana la care obligatiile fiscale neachitate nu sunt considerate restante a fost prelungitFirmele care aplica pentru creditele garantate de stat in programul IMM Invest nu vor mai depune declaratii pe proprie raspundere prin care sa ateste ca au fost afectate de Covid 19, iar bancile nu vor mai institui ipoteca mobiliara asupra universalitatii bunurilor companiilor beneficiare, anunta Finantele intr-o postare de pe pagina de Facebook. 
 
Creditele acordate pentru investitii vor avea drept garantii suplimentare a garantiei acordate de stat doar asupra activelor finantate prin imprumuturile acordate, respectiv bunurile si echipamentele cumparate de companie.
 
De asemenea, in cazul creditelor pentru linii/capital de lucru, garantia se va constitui doar asupra conturilor deschise de beneficiarii imprumuturilor la banca titular a creditului, mai informeaza institutia.
 
Astazi dimineata am depasit plafonul de 1 miliard de lei, erau aprobate 1.441 de credite, imprumuturi care au fost inregistrate inclusiv la Fondul de Garantare. In sistemul bancar sunt si mai multe credite aprobate. Dupa aceasta Ordonanta, viteza de aprobare a creditelor va creste”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.
 
Este important de specificat si ca Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finantelor Publice de a elimina prevederea potrivit careia bancile puteau solicita intreprinderilor mici si mijlocii care aplicau in programul IMM Invest o declarantie pe proprie raspundere prin care sa ateste ca au fost afectate de criza COVID-19.
 
Ministrul Finantelor, Florin Citu, a avut in cursul saptamanii trecute o intalnire la Palatul Victoria cu reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor, intalnire catalogata ca fiind una istorica. Discutiile au vizat programul IMM Invest, dar si amanarea ratelor la banci. Totodata, au fost dezbatute si directiile de actiune ale unui parteneriat intre Guvern si banci pentru relansarea economica.
 
In prima etapa, FNGCIMM a declarat eligibile un numar de 58.525 de IMM-uri si a transmis catre cei 22 de finantatori parteneri un numar de 53.063 solicitari, respingand un numar de 132 aplicanti care nu indeplineau conditiile de eligibilitate ale programului. La data de 20 mai, un numar de 5.330 de cereri aflate in aplicatia www.imminvest.ro se aflau in diferite faze de analiza a eligibilitatii sau sunt in stadiu de solicitare clarificari.
 
IMM INVEST este cel mai amplu program guvernamental dedicat antreprenorilor din Romania, este un program nou si complex prin mecanismul de finantare – garantare-ajutor de stat, pe care il pune la dispozitia IMM-urilor.


Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice