Guvernul a publicat Planul National de Redresare si Rezilienta - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Guvernul a publicat Planul National de Redresare si Rezilienta

Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), despre care se discuta intens in ultima perioada, a fost publicat, in 2 iunie, pe pe site-ul MIPE (Ministerul Investitiilor si Fondurilor Europene). 
 
Pentru utilizarea instrumentului de finantare MRR fiecare stat membru al UE trebuie sa elaboreze propriul Plan de Relansare si Rezilienta (PNRR) prin care isi stabileste domeniile prioritare de investitii in scopul iesirii din criza, relansarii economice si cresterii capacitatii de rezilienta. Romania se afla in aceasta etapa.
Planul de Relansare si Rezilienta pe care Romania il elaboreaza acum se constituie intr-un Document Strategic ce stabileste prioritatile investitionale si reformele necesare pentru redresare si crestere sustenabila, corelate tranzitiei verzi si digitale avute in vedere de Comisia Europeana.
 
PNRR se refera la un pachet coerent de investitii publice si reforme propuse in baza Recomandarilor Specifice de Tara 2019-2020 . Aceste reforme si proiecte de investitii publice trebuie puse in aplicare pana in 2026.
 
PNRR are la baza 6 piloni principali:
 
1. Tranzitia spre o economie verde;
2. Transformarea digitala;
3. Cresterea economica inteligenta, sustenabila si incluziva;
4. Coeziunea sociala si teritoriala;
5. Sanatate si rezilienta institutionala;
6. Copii, tineri, educatie si competente.
 
"La digitalizare, cea mai mare investitie este realizarea acestui cloud guvernamental. Toate institutiile centrale vor fi legate intr-un singur sistem informatic, nu vom mai cara hartii de colo, noi, cetatenii, si intr-adevar avem o investitie importanta prin care vom finanta achizitia de carti electronice, care au si semnatura digitala inclusa, de catre 8 milioane de romani. Pe zone sectoriale, poate cele mai importante modernizari, digitalizari, in sanatate si telemedicina si justitie sunt investitii masive pentru fiecare zona sectoriala. Urmatorul slide - suportul pentru zona privata, cercetare si inovare, avem un contract pe care il vom semna cu Banca Europeana de Investitii pentru instrumente financiare de 1,2 miliarde pentru IMM-uri si companii mari. Aici intra niste instrumente de solvabilitate pentru companiile afectate de criza, care vor avea o perioada de gratie in returnarea acestor bani. Aceste instrumente financiare vor fi disponibile imediat ce PNRR-ul este adoptat si Banca Europeana de Investitii selecteaza banci locale cu care va lucra. Langa imprumuturile cu dobanda mica si cu perioada de gratie avem granturi pentru zonele unde exista interes si care sunt zonele de predilectie pentru regulamentul european, respectiv transformare digitala, 300 de milioane, pentru tehnologiile viitorului si pentru listarea la Bursa.", a precizat Cristian Ghinea, ministrul investitiilor si proiectelor europene. 
 
 
 


  • Marea Carte a Monografii lor Contabile
  • Balanta de verificare de la A la Z
  • 38 de POLITICI CONTABILE esentiale pentru orice firma

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Viorica Ghinea - www.conta.ro
Data: 2021-06-03
Vizualizari: 430


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-06-22
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste contribuabililor ca miercuri, 30 iunie, este ultima zi in care se poate depune ”Declaratia informativa privind livrarile/ prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA - aferente perioadei de raportare precedente”. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-06-15
Termenul de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale este tot mai aproape, reaminteste ANAF contribuabililor.  Citeste mai mult ...
postat la: 2021-06-15
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste contribuabililor ca vineri, 25 iunie 2021, este termenul limita pentru depunerea a opt formulare fiscale. Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services