search

Cum compari ofertele de credit si ce trebuie sa cauti la institutia financiara de creditare?

Creditul este un instrument cu ajutorul caruia societatea moderna a evoluat enorm. Acesta reuseste sa le ofere celor ce au nevoie de bani posibilitatea de a-i cheltui fara a-i fi produs inca.

Practic, printr-un credit poti sa realizezi planurile acum din bani pe care urmeaza sa ii produci in viitor, ceea ce deschide o multime de oportunitati de imbunatati viata ta si ofera o plasa de protectie in momentele mai slabe din punct de vedere financiar.

Evident, un astfel de credit este insotit de anumite costuri si responsabilitate.

Un credit cu buletinul solicitat fara o analiza atenta a tuturor detaliilor acestuia se poate transforma intr-o uriasa provocare financiara. Tocmai de aceea, orice credit trebuie sa fie luat doar dupa ce se trece prin urmatorii pasi:
 

  1. Stabilirea sumei de care ai nevoie;
  2. Compararea ofertelor de credit de pe piata si alegerea celei mai bune optiuni;
  3. Examinarea foarte buna a contractului de credit;
  4. Analiza propriilor veniturilor si cheltuieli. Este foarte important sa te asiguri ca ai o sursa stabila de venit, care iti permite sa rambursezi in cel mai scurt timp suma imprumutata.

 

Cum se compara ofertele de credit si care sunt criteriile care trebuie urmarite la institutiile financiare de creditare?

In principiu, in functie de valoarea creditului dorit trebuie sa se compare costurile impuse de fiecare creditor in parte.

Cel mai important criteriu este DAE (Dobanda anuala efectiva) care este costul total al imprumutului, inclusiv dobanzi, comisioane sau alte taxe. Pe langa acesta insa, exista si alte criterii care conteaza, cum ar fi aspectele juridice introduse in contract, frecventa cu care se fac platile si flexibilitatea oferita in cazul unei intarzieri.

Este important ca inainte de fiecare credit sa se analizeze ofertele a cel putin 2-3 creditori. Din fericire, ofertele sunt numerose si bogate, atat de la institutiile financiare nebancare, cat si de la banci.

Printre lucrurile importante care trebuie sa fie cautate la compania care ofera imprumutul se numara urmatoarele:

  • Posibilitati de accesare a creditului, este important ca imprumutul sa poata fi accesat online, direct din confortul propriei case, simplu si usor cu ajutorul smartphone-ului tau;
  • Acordarea rapida a banilor. Cele mai tehnologizate institutii financiare ofera credite in cateva minute. Insa majoritatea creditelor moderne sunt acordate in maximum 24 de ore;
  • O comunicare foarte buna cu compania, fie prin intermediul site-ului, in care pot fi regasite toate informatiile esentiale, fie prin call centru, unde reprezentantii companiei iti pot explica detalii sau sa te ghideze pentru a gasi cea mai buna solutie de creditare pentru tine mai bune solutii in cazul unor intarzieri;
  • Posibilitati multiple de rambursare.
  • Conditii cat mai bune pentru rambursare anticipate;

 

Ce faci dupa ce ai gasit institutia financiara perfecta care sa iti ofere creditul?

Te bucuri de banii pe care ti-i ofera, realizezi visurile si implementezi planurile cu ajutorul acestui credit, faci platile la timp pentru a nu deteriora istoricul tau de creditare si traiesti viata din plin!



Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice