search

Termenul de depunere a declaratiei unice a fost prelungit pana la finalul lunii

In sedinta de Guvern de joi, 12 iulie, s-a aprobat extinderea pana la 31 iulie 2018, a termenului pana la care contribuabilii trebuiau sa depuna Declaratia Unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale. Termenul a fost extins deoarece atat bonificatia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 si platit integral pana la 15 martie 2019, cat si cea acordata corespunzator pentru contributiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat ingreunarea Spatiului Privat Virtual prin numarul foarte mare de accesari ale acestui serviciu online gratuit in apropierea expirarii termenului.

Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din Romania si/sau din strainatate, si de cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizeaza venituri si aleg sa plateasca contributia de asigurare de sanatate au de asemenea obligatia de a depune Declaratia Unica.

Declaratia Unica se depune online, atat prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator si parola, sau cu certificat digital calificat, cat si prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Declaratia se poate depune si in format hartie direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Nedepunerea la termenul prevazut de lege de catre persoanele fizice a Declaratiei Unice se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336, alin.(3) din Codul de Procedura Fiscala.

Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice