search

Informare ANAF: Ce trebuie sa stiti despre declaratia 107 privind beneficiarii sponsorizarilor

Ordinul presedintelui ANAF nr. 1825 din 20 iulie 2018 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 107 "Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor /mecenatului /burselor private" a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 646 din data de 25 iulie 2018.


Declaratia 107 privind beneficiarii sponsorizarilor: precizari suplimentare


OPANAF 1825/2018 – Declaratia 107 privind beneficiarii sponsorizarilor - Declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private se completeaza si se depune de catre:

 a) contribuabilii, platitori de impozit pe profit, care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat sau acorda burse private;

b) contribuabilii, platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor, care efectueaza sponsorizari pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, potrivit legii.


 - Declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private se depune impreuna cu anexa la Declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private in situatia in care suma reportata aferenta sponsorizarilor/mecenatului/burselor private acordate anterior anului 2018, respectiv anterior anului fiscal modificat care incepe in anul calendaristic 2018 nu poate fi individualizata pe fiecare beneficiar.

- Contribuabilii, platitori de impozit pe profit, care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat sau acorda burse private au obligatia de a depune declaratia informativa pana la termenul de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit, respectiv:


- Contribuabilii, platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor, care efectueaza sponsorizari, potrivit legii, au obligatia de a depune declaratia informativa pana la urmatoarele termene:

a) pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator;

 b) pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare ultimului trimestru pentru care datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor, in situatiile prevazute la art. 48 alin. (3^1) si art. 52 din Codul fiscal;

c) pana la data depunerii situatiilor financiare, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare;

d) pana la inchiderea perioadei impozabile, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare.

 - Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice