search

31 iulie 2019 - noul termen pentru depunerea declaratiei unice

Guvernul vrea sa prelungeasca termenul pentru depunerea Declaratiei unice de la data de 15 martie pana la data de 31 iulie, potrivit unui proiect de act normativ publicat pe site-ul MFP, la rubrica Transparenta decizionala.

In plus. proiectul de Ordonanta de Urgenta (OUG) mai prevede si prelungirea termenului pentru depunerea formularului 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii.

„Se propune, pentru anul 2019, prorogarea termenului de depunere a Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, precum si a formularului 230 «Cerere privind destinatia sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii», pana la data de 31 iulie 2019, inclusiv”, se specifica in Nota de fundamentare.

„Totodata, se propune prorogarea termenului pentru plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice in situatiile reglementate de Codul fiscal, pana la data de 31 iulie 2019, inclusiv”, se precizeaza in acelasi document.

Pentru veniturile anului 2018, pentru depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanta pana la 15 iulie 2018 inclusiv, se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit platit integral pana la 15 martie 2019 inclusiv.

In ceea ce priveste bonificatia acordata pentru plata cu anticipatie a contributiei de asigurari sociale, organul fiscal central transmite pana la data de 31 martie inclusiv a fiecarui an, in sistem informatic, unitatilor Trezoreriei Statului un fisier care cuprinde valoarea bonificatiei, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

De asemenea, in anul 2019, termenul de 31 martie inclusiv prevazut in Codul fiscal, pana la care organul fiscal central transmite, in sistem informatic, unitatilor Trezoreriei Statului fisierul care cuprinde valoarea bonificatiei acordate reprezentand contributia de asigurari sociale, se propune sa fie prorogat pana la data de 15 august 2019 inclusiv.


Consultati documentele atasate mai jos:

Proiectul de OUG >>>

Nota de fundamentare >>>


Noutati contabile 1714078800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice